Random bejegyzés, csak úgy, mert  a vállalkozó lét előnye, hogy random pizzát süthetsz otthon. 🙂  Plusz legközelebb tudom, hol keressem a receptet 😀  Majd lesz kép is később.

A kenyérsütő gép meg külön élvezet az automatizálásmániásnak, látni, hogy csinálja a munkát, amíg én csinálom a munkámat 🙂 A  típusa Sencor SBR 1040WH, de gondolom a többi is hasonlóan működik.

Kevés aktív munka van vele, de sok várakozás, közben dolgozhatsz, és megfelelő időközönkánt a szüneted is biztosítva van 🙂 Kenyérsütős verzióra írtam meg, de kézzel is működik a dolog, csak akkor több az aktív munka része.

Adag:

Ez az adag 2 legnagyobb tepsiben SEM fér el. Inkább 3-4 közepesbe szedd szét, hogy elég vékony legyen. Legalábbis ha pizzát akarsz, mert vékonyan pizza ízű, vastagabban meg kenyérlángos beütésű.

Ha túl sok lett, le is lehet fagyasztani nyersen.

Idők:

(összesen kb 2ó előkészület +  összekenési, pakolási idő + 15-35p sütés, sütőtől függ) :
~5 perc összekeverés + 1,5ó kb, míg a gép dolgozik + utána kiadagolás, megint várni kell kicsit, talán 15-20p + kinyújtani, tepsi(k)be tenni – ez a tempódtól függ, hány perc 🙂
bekenni / megpakolni amivel akarod szintén x perc

Sütni legnagyobb fokozaton kell, előmelegítve 15-20perccel előtte.

Alapanyagok (felhasználási sorrendben):

 • 3 dl víz | langyos / kézmeleg
 • 1 teáskanál cukor
 • Fél kg liszt | sima BL55, (ami szinte mindenhol van otthon, akkor is, ha nem használod), asszem egész konkrétan nagyisból csináltuk
 • 3 evőkanál olívaolaj | extra szűz a legjobb, ha az nincs, akkor sima olíva, ha az nincs, akkor étolaj
 • 1,5 teáskanál só | én sósan szeretek mindent, ha te nem, ezt lehet, hogy lejjebb veheted 1-re

Lépések:

Tészta előkészületek: ~2ó

A sütőgépbe mehet az első kör. 0. lépés: a KEVERŐLAPÁTOT ne hagyd ki 😀

 1. A lagyos vizet + cukrot öntsd bele a gépbe, kicsit keverd meg valami teflonkímélő dologgal.
 2. Morzsold bele az élesztőt
 3. Így is piszkáld meg egy kicsit, majd hagyd békén pár percig (2-5p mondjuk).
 4. Addig mérd ki a lisztet, szedd elő a sót, olajat
 5. A lisztet beleteheted a gépbe, rá az olajat meg a sót.
 6. Indítsd be a gépen azt a funkciót, ami dagaszt és keleszt, de nem süt. A SBR 1040WH-nál ez a 8 – DOUGH (kelt tészta)
 7. Várj másfélórát, közben előkészítheted a tepsiket, olívaolajjal kend ki őket. Plusz egy lisztes deszkát (vagy tálcát), amin nyújtogathatod majd a tésztát. Meg még elmosogatni is van időd.
 8. A maradék sok időben örülj, hogy mehetsz a dolgodra, és közben mégis megtörténik, aminek meg kell. Gondolj bele, milyen jó lenne, ha a vállalkozásodban is ennyire automatizálva lennének a dolgok 🙂
 9. Ha kész a gép, úgyis visít neked. Ekkor előbb kapcsold be a maxra a másik sütőt, mielőtt elfelejted… majd szedd ki a tésztát a gépből. Szedd szét tepsinyi adagokra, tedd a deszkára (egy tepsihez kb 2 csukott öklöd). Takard le és még egy kicsit keleget magában. 10-30p-ig elvan.
 10. Nyújthatod a tésztát sodrófával, kézzel, ahogy tudod, valahogy igazítsd bele a tepsibe.
 11. Sütőbe be, és elvileg 20-25 perc, nálunk több volt, mert nagy adag, nézegesd, bökdösd villával, kóstolgasd meg 15p után. Ha kell, tedd vissza újabb 6-7 percre a következő mintavételezésig, és így tovább, amíg jó nem lesz. Jóétvágyat! 🙂